Revenirea la Natură – Produse vegane BIO/ECO/Organice – Handmade – Vegan

Unul dintre mai marii conferențiari din lumea Raw-Veganilor, David Wolfe, a menționat în unul din discursurile lui, de Anastasia și cărțile din seria Cedrii Sunători ai Rusiei.  Bineînțeles că în câteva zile am luat cartea și am devorat-o. Era exact ce așteptam. Era răspunsul de care nu ne mai temeam. Era un vis.

Nu a durat mult din momentul descoperirii cărților până am găsit un grup de oameni care doreau să înființeze o comunitate bazată pe ideile Anastasiei. În acel moment deja nu ne mai miram că lucrurile se întâmplau la foc rapid, fiindcă începuserăm să învățăm că dacă ceri ți se va da.

În luna septembrie 2011 am plecat către Vale. Drumul a fost unul lung și destul de chinuitor, însă recompensa a fost pe măsură. Când am ajuns începuse să se instaleze toamna. Vântul bătea ușor și rece. Pârâul din mijlocul văii își revenea după o vară secetoasă. Copacii se scuturau ușor formând binecunoscutul covor multicolor. Iarba începea să se usuce și să se culce la pământ. Păsările ciripeau pe tot parcursul zilei. Soarele era blând și ne mângâia sufletele. Cerul era de un albastru închis care poate fi doar pictat, nu și descris în cuvinte.

În decursul a două zile impactul locului asupra noastră a fost unul major. Când respiram, nu ne mai înecam în noxe, când ne îmbăiam, nu ne mai rămânea calcarul pe piele, când stăteam în liniște nu auzeam decât liniște, când dormeam ne odihneam trupurile, când mâncam din roadele merilor trupurile începeau să se curețe iar când ne plimbam începuserăm deja să visăm.

Visam la cum ar trebui să arate locul, ce lățime și lungime să aibă, câtă pădure să fie pe teren, cât de sus sau jos, cât de plat sau abrupt. Puțin știam atunci…totul era deja pregătit. Terenul ne aștepta de foarte mult timp. Toate gândurile ni s-au risipit când l-am văzut.

El era. Spațiul nostru de Iubire. Locul care avea să devină Vatra de Familie. Locul în care urma să ne desfășurăm visul. Când ne-am văzut pentru prima dată terenul, am fost oarecum derutați fiindcă nu știam exact ce trebuie să găsim. Nu aveam nici cea mai mică idee de permacultură, de orientare a terenului, de importanța apei, de înclinație a terenului etc. Nu știam nimic despre nimic în materie de terenuri. Eram doar două ființe cu un vis. Iar acel teren se potrivea la fix visului nostru. Nu are multă pădure, însă îl vom împăduri noi. Nu are apă curgătoare, însă îi vom săpa un lac. Nu este extrem de fertil însă îl vom îngrășa prin metode naturale (vegetale) și nu cu ajutorul animalelor. Nu este pe partea însorită a văii însă soarele nu ne uită iar atât cât ne luminează este îndeajuns. Nu este foarte plan însă îi vom face terasele funcționale. Nu este multe lucruri, însă este PERFECT.

Este un teren cu o deschidere în partea de jos de aproximativ 40m iar în partea de sus aproximativ 25m. Are 4 terase naturale formate în decursul anilor datorită unor livezi de pruni. Are în partea de sus o mică pădurice de mesteceni care cresc extrem de repede. Are la bază o porțiune plană unde are deschiderea cea mai mare, locul perfect pentru un lac de mari dimensiuni. Tot în partea de jos un pârâu trece în perioada ploioasă. Acest mic pârâu se varsă în pârâul din mijlocul văii. Terenul are ca limita de jos pârâul principal al Văii.

Când am zărit soarele printre mesteceni am știut că nu poate fi nimic mai frumos. Cel puțin pe moment. Oportunitatea oferită de minunatul Univers este una unică. Nu vom reuși niciodată să dăm viață și să ne lăsăm amprenta sufletească pe blocuri sau clădiri din betoane. Nu vom putea niciodată să dăm viață lucrurilor care ne scurtează șederea pe Pământ. Nu vom reuși să înviem ceva ce este deja mort. Nu în civilizație. Nu în societatea contemporană. Însă acolo…acolo este viața în cea mai sălbatică formă a ei. Ea așteaptă mâna omului…sau nu. Ea va exista mai departe și dacă omul nu apare. Însa nu ar fi cu adevărat minunat dacă omul ar modela viața cu sufletul său?

 Va urma…

PARTEA 1 – Schimbarea

PARTEA 3 – Terenul

PARTEA 4 – Prima casă renovată

PARTEA 5 – Prima grădină

PARTEA 6 – Căsuța noastră din deal I

PARTEA 7 – Căsuța noastră din deal II

PARTEA 8 – Căsuța noastră din deal III

PARTEA 9 – Căsuța noastră din deal IV

PARTEA 10 – Bella și Bianca

PARTEA 11 – Căsuța noastră din deal V

Anunțuri

Comments on: "Partea 2 – Alegerea" (1)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: