Revenirea la Natură – Produse vegane BIO/ECO/Organice – Handmade – Vegan

Se naște un om. O ființă vie deschide ochii într-o lume necunoscută. E momentul ei de glorie – ce văd eu acum? Ce simt? Tu cine ești? Ce-mi faci? Și dintr-o dată realitatea te izbește. Ai ajuns unde nu trebuie… poate s-a întâmplat ceva cu planul făurit de dinainte. Cineva acolo SUS a făcut o greșeală! AJUTOR!

Nu, micuțule, ești acolo unde trebuie. Ești o ființă unicat ce s-a desprins de conștiința colectivă. Ești minunea ce se întâmplă în fiecare minut pe această planetă minunată. Ești ce ți-ai dorit să fii, ești cum ai dorit să fii, ești perfect, așa cum ți-ai dorit.

Numim aducerea pe lume a unui copil o bucurie. Cupluri din toată lumea ajung să își dorească să creeze. Dar se pune vreodată întrebarea pentru ce? Desigur – pentru că așa suntem noi oamenii, trebuie să ne înmulțim. Pentru că am o vârstă, trebuie să fac acum copil, altfel este prea târziu. Pentru că vreau să am sentimentul că am creat ceva. Cu siguranță toate sunt adevărate dar oare acea ființă ce va fi? Iarăși – doctor, polițist, businessman, actriță, balerină, savant. Vrei ca părinte să îi oferi ce este mai bun celui mic. Să aibă tot ce nu ai avut tu. Pe vremea ta nu existau atâtea lucruri, dar acum iată câte posibilități, câte jucării…. Trebuie să crească știind că eu i-am luat tot timpul ce a vrut. Dar ce vrea un copil? Un plastic? O zdrăngănitoare făcută de alți copii ceva mai mari siliți să muncească precum sclavii? Vrea să fie imobilizat într-un pat pentru a nu simți frigul? Să nu cumva să îl tragă curentul! Este oare puiul de om atât de prost conceput încât să fie inferior animalelor din sălbăticie? Puiul de căprioara fuge cu mama imediat după naștere la apariția unei primejdii, iar copilul va muri dacă va simți vreun element al naturii? Va fi oare un copil nefericit pe o pajiște înverzită, uitându-se la o floare, la o gâză, la mișcarea frunzelor din copaci? Va avea mai mult de învățat din lucruri statice create artificial, sau din lucruri din natură, vii?

Te-ai născut. Crești. Ești inocent. Necunoscător pășești în lume. Te joci, crești, calculatorul este noul tău prieten. Betonul te apără de lucrurile murdare cum ar fi un petic de pământ cu iarbă pe care dacă ai călca te poți infecta. Televizorul este dădaca ta zilnică. Școala te învață cum să fii supus, cum să devii ce au vrut părinții. Cum să devii ce vrei tu. Dar oare mai știi ce doreai să fii? Ai venit oare pe lume pentru a continua acest joc al unor oameni din culise, niște umbre ale căror existență nici nu îți este dat voie s-o cunoști? Poate că da, poate că prin acest stil de viață impus, prin faptul că ești docil, nu îți ridici privirea, nu te răzvrătești în niciun fel, poate că așa reușești să te alături unui grup de oameni, un grup de câteva sute de milioane, miliarde chiar. Poate că numai având în față o asemenea imagine vor fi aceia câțiva care se trezesc. Își vor aduce aminte menirea lor în viață. Își vor relaxa mintea și vor intra în contact cu sufletul. Vor înceta otrăvirea corpului și a minții și vor înflori. Vor spune la un moment dat STOP și vor reflecta la tot ce este în jur. Și vor simți că nu au trăit niciodată. Vor simți că trebuie să își înceapă viața – indiferent de vârstă – 20/30/50 sau 80 de ani. Nu este niciodată prea târziu. Este întotdeauna momentul potrivit. Viața are un foarte interesant mecanism de a te orienta. Te ascultă în fiecare moment. Universul lucrează întotdeauna cu ce îi oferi. Pe scurt,  VIAȚA este ceea ce TU ești

Postat de Alexandru

Anunțuri

Comments on: "O viață – O infinitate" (3)

  1. Rucsy said:

    Foarte frumos. Multumesc!

    Apreciază

  2. 121704 said:

    o intrebare , se poate sa me inpretenim,eu si copilu meu gandim la fel ,suntem vegani si iubim natura, rayssa catalin

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: