Revenirea la Natură – Produse vegane BIO/ECO/Organice – Handmade – Vegan

Această serie de articole are ca intenție debarasarea de vechile concepții asupra sexualității și introducerea unui nou concept: sexualitatea este viața.

„Până la starea de adult în care se afla, toate instituțiile și aproape toate persoanele din viața ei s-au străduit a-i demonstra că sexualitatea nu este un subiect despre care este „frumos” să vorbească, deoarece sexualitatea este un lucru ascuns, care se petrece doar pe întuneric și se vorbește despre el doar în șoaptă de către adulți. Mai mult i s-a spus că sexualitatea este strâns legată doar de organele ei sexuale și că doar acestea pot fi stimulate sexual.

În copilărie i s-a dat peste mână când se atingea în locurile „nepotrivite”. I s-a explicat că „păsărica” este ceva extrem de prețios care nu trebuie atins de nimeni niciodată. I s-a spus că menstruația îi va veni în fiecare lună și că durerile va trebui să le suporte așa cum le suportă femeile de la începuturile omenirii. Mai târziu va afla că la menstruație nu are voie să facă sex, deoarece sângele acela este un sânge murdar, și mai grav…nu are voie în biserică până nu îi trece menstruația, deoarece Dumnezeul respectiv nu se adresează femeilor cu sânge „acolo jos”. Aprofundând, află că menstruația este doar un semn că poate procrea și, cel mai important, este un semn că femeia provine din păcat și de aceea sângerează în fiecare lună.

Tot în copilărie observă că băieții nu au „păsărică” ci „cocoșel”. Acest organ este la fel de interzis ca cel al ei și pentru prima dată se aprinde curiozitatea: de ce suntem diferiți? De ce nu au și băieții „păsărică”? Ce este atât de interzis la organele astea?

După ce și-a petrecut copilăria fiind lovită, certată și smucită dacă se atingea sau doar se uita „acolo jos”, în adolescență totul a devenit și mai complicat. Sânii i-au crescut considerabil și a avut prima menstruație, care trebuia ascunsă, și nu trebuia să afle nimeni despre ea. Despre băieți află că au niște reacții ciudate denumite erecții, care și ele trebuie ascunse, ca și cum sunt secrete de stat. Totul trebuie ascuns și mai ales, nu se vorbește despre aceste lucruri, fiindcă sunt „murdare și nepotrivite” ca subiecte de discuție.

Ca orice ființă curioasă începe să caute răspunsurile în altă parte. Prima oprire este la cei din anturaj care și ei știu la fel de puține însă au impresia că știu destule. Află de la aceștia că sexul înseamnă întâlnirea neașteptată dintre penis și vagin, dintre penis și alte organe, și combinații între acestea. Ce mai află de la prieteni este că sexul este obligatoriu ca să fii cool, că virginitatea este demodată și că libertatea sexuală înseamnă să faci cât mai mult sex cu cât mai mulți parteneri ca să devii expert.

Fiindcă răspunsurile nu sunt mulțumitoare, al doilea loc la care ajunge este internetul. Aici găsește materiale pornografice extrem de explicite iar unele chiar cu semnificații înspăimântătoare care îi provoacă grețuri și confuzie. Ar vrea să-și întrebe părintii însă știe că la ei în casa nu se vorbește despre așa ceva. Își mai aduce aminte cu frică despre singura discuție cu privire la organele ei genitale și decide să nu încerce.

Astfel găsește anumite răspunsuri însă conjuncturile sunt atât de nepotrivite încât ajunge să-și exploateze în mod abuziv potențialul sexual și folosește această energie într-un mod distructiv și exacerbat. Află din stânga și din dreapta despre nașteri la adolescente, violuri, sinucideri, abuzuri de droguri și alcool și alte drame care ajung să distrugă vieți. Pe unele ajunge să le încerce pe propria piele însă din fericire adolescența nu este veșnică și reușește să supraviețuiască acestei etape, ajungând adult. Dar ce fel de adult poate fi dacă toată viața i s-a spus că vaginul este murdar și că penisul este scârbos? Va mai fi ea curioasa să afle ce se întâmplă cu organele acestea?

Ca adult află că totuși există o persoană în măsură să-i atingă prețioasa „păsărică” și are și un nume care o va bântui toată viața: ginecologul. Acesta are voie să îi introducă tot felul de instrumente metalice în vagin, să-i răzuie colul uterin, să-i pipăie ovarele, să-i maltrateze sănii cu obiecte reci și tari. El va decide ce are nevoie vaginul ei și dacă se află în parametri normali. El va fi singurul din viața ei care va ști cel mai bine la ce folosește „păsărica” și cum trebuie îngrijită.

Deja curiozitatea îi piere odată cu trecerea timpului. Are un soț, 2 copii, casa ipotecată, mașina în leasing, rate la bănci, o slujbă stresantă, doi părinti bolnavi. Nu mai are timp să se întrebe ce se întâmplă când face sex cu soțul ei sau dacă a mai avut un orgasm în ultimele luni. Acum observă cu ochii unei femei adulte cum mamele și tații își lovesc copiii mici când aceștia sunt în popoul gol și se ating în zona genitală. Se uită la copii cât de naturali sunt în acest lucru deoarece ei nu fac diferența. Ei nu înțeleg cum adică să nu-și atingă propriul corp? De ce ? E ceva în neregulă cu ei? Ea la rândul ei le-a dat peste mână copiilor săi când se atingeau „acolo jos”, că doar toată lumea face așa…

A crescut cu ideea că ce este „acolo jos” nu ai voie să atingi. Păi și cine să le atingă dacă nu ea, posesoarea lor? Dacă ar fi știut atunci să întrebe acest lucru….I s-a spus că nu are voie să știe nimic mai mult decât ceea ce i s-a spus deja, ceea ce era foarte puțin, sau mai bine zis mai nimic. A trebuit să afle singură că „acolo jos” sălășluiau labii, un vagin, un clitoris, un col uterin, un punct G, un uter, trompe uterine, ovare și ovule. Un mecanism complex… de procreere. Bineînțeles că ar fi fost mai ușor să i le fi spus cineva pe toate de la început și să nu-și petreacă următorii 30 de ani terorizată de propriul corp.

Și totuși știind toate aceste lucruri medicale, încă nu și-a descoperit ceea ce era cel mai important: propria sexualitate. Nici nu avea cum, deoarece aceasta i-a fost interzisă toată viața ei. Nu a aflat că sexualitatea este un lucru definitoriu al ființelor și că dacă îl negi nu dispare ci doar iți faci o părere greșită despre el.

Să fie organele genitale mai mult decât o aglomerație de celule? Să fie ele câteva dintre instrumentele exprimării sexualității omului? Este posibil așa ceva?

Acum stă în fața calculatorului și citește despre sexualitate, despre frumusețea corpului ei, despre energia aceasta miraculoasă care este dătătoare de viață, care a creat Universul. Acum descoperă că nu avea de ce să-îi fie rușine, pentru că ea în sine este sexualitate și nimic din ce vor zice alții nu poate schimba acest lucru. Așa că se decide să afle chiar acum ce ființă sexuală este, însă mai întâi trebuie să facă pace cu organele sale genitale. Nu erau atât de înfricoșătoare pe cât credea și nici atât de fragile încât doar doctorul are voie să le atingă. De ce i-au fost ascunse atâția ani? De ce? Răspunsul vine de la sine: pentru că dacă fiecărei ființe umane nu i s-ar mai nega propria sexualitate de la naștere, atunci toți s-ar debarasa de inhibiții iar o lume fără inhibiții este cu adevărat o lume LIBERĂ!”

De ce am ajuns să le spunem copiilor să nu-și atingă organele genitale? De ce nu le spunem să nu-și mai atingă nici capul, mâna, buricul sau talpa? Cu ce sunt mai deosebite acele organe față de toate celelalte? Nu toate fac parte din același întreg? Sau poate nu sunt la fel de importante ca alte organe?

Aceasta este o poveste reală care se întâmplă în fiecare secundă. Este un tipar care s-a repetat la infinit de zeci de mii de ani în cadrul populației civilizate. O practică nenaturală care a dus la degradarea omului, nu numai a femeilor, și care ne preschimbă în ființe robotizate.

Am credința că din ce în ce mai mulți părinti devin destul de evoluați încât să înțeleagă că sexualitatea este parte din noi, din ceea ce suntem. Ea este energia din care ne naștem și cu energia respectivă ne plimbăm prin viață. Fără sexualitate nu este nimic pe lumea asta. Ea este dătătoare de viață, ea este cea care continuă viața.

Va urma…

Sexualitatea și Menstruația

Sexualitatea și Leucoreea

Anunțuri

Comments on: "Sexualitatea și Organele Sexuale I" (2)

  1. lidia said:

    f.frumos a-ti explicat totul.Va multumesc..Aceste lucruri sunt atat de minunate,,incat numai cel ce are cunoastere de D-zeu le intelege perfect..Persoanele care se gandesc numai la un simplu sex.,,niciodata nu va intelege ca aceste lucruri fac parte din intreg,ba mai mult,D-zeu le-a dat mai mareimportanta,,,deacolo venind viata…Va felicitsi daca aveti cunoastere mai spuneti la oameni ca sa inteleaga bine ca viata e frumoasa atunci cand o pretuiesti,,si nu o terfelesti.

    Apreciază

  2. Multi parinti discuta in ziua de astazi foarte deschis cu cei mici, inca de la varste fragede. Insa procentul lor este foarte mic. Cred ca tot la nivel institutional se poate face ceva cu adevarat utile pentru aceste generatii si pentru sexualitatea lor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: