Revenirea la Natură – Produse vegane BIO/ECO/Organice – Handmade – Vegan

Dragii noștri prieteni, vă mulțumim pentru interesul arătat călătoriei noastre și stilului nostru de viață. Vă mulțumim pentru cuvintele calde și pentru aprecierile ce ni le aduceți. Noi sperăm să rămânem o sursă de inspirație pentru cât mai mulți dintre voi, în același timp sperând ca prin exemplul propriu să aducem o cât de mică schimbare în bine în viețile voastre, sau dacă nu, măcar un zâmbet sau o stare de bine. O persoană foarte înțeleaptă ne-a zis astfel: ”Nu-i da omului un măr, ci dă-i o sămânță și învață-l să o planteze” (de fapt era ceva cu un pește, dar am transformat-o în varianta vegană 🙂 ). Și noi la rândul nostru învățăm de la alții și cred că și alții pot învăța de la noi, din greșelile noastre și din reușitele noastre, însă tot mai strașnic vor învăța pe propria piele atunci când ”vor planta sămânța”.

Prin acest mic articol sperăm să clarificăm o situație care a devenit jenantă și pentru noi și pentru cei care ne urmăresc. Se pare că s-a creat pe internet o anumită inducere în eroare despre asocierea noastră cu alte persoane și comunități, astfel că în ultimul timp, am fost abordați de mai multe persoane și familii cu o anumită reținere din partea acestora. În cele ce urmează vom povesti un pic din istoria Văii Curcubeului.

După cum probabil mulți dintre voi se poate să știți, aici în Valea Curcubeului (care face parte din Satul Valea Babii) am fost de la bun inceput (2011) 4 persoane – Alex și Roxana, M. și M. În decursul anului 2012 cei doi M. și M. postau experiențele lor trăite aici in Vale pe un blog al lor. Cu timpul, mai exact de la începutul anului 2012 și până în vara aceluiași an, noi am făcut tot posibilul să ne disociem de cei 2, ca și cauză principală fiind direcția în care aceștia se îndreptau. Tot în vara lui 2012 dispare din tablou un M., care între timp se autodenumește A., și apare alt M.

La sfârșitul anului 2012 ruptura dintre noi era așa de mare încât am hotărât crearea propriului nostru blog valeacurcubeului.com pentru a putea împărtăși altora experiențele noastre. În 2013 cei doi M și M, au pornit și ei un blog cu același nume (Valea Curcubeului), pe care ulterior l-au denumit altfel, creând o altă ”comunitate” în aceeași Vale. Între timp noi nu am schimbat nimic în platforma blogului nostru, rămânând pe aceeași direcție.

De aici confuzia și dezamăgirea oamenilor – ei ne văd ca fiind încă, poate, asociați cu cei doi. Vă asigurăm că nu avem tangențe cu ”comunitatea” acestora, sistemul de reguli, impunerile ce li s-au adus oamenilor care au dorit să vină în vale sau cu pretențiile acestora de ordin financiar sau moral.

Pentru ca situația să fie cât se poate de clară, Alex și Roxana sunt http://www.valeacurcubeului.com fără nici un fel de asocieri cu alte comunități ce au existat sau se doresc a mai fi create. În Valea Curcubeului (parte din Valea Babii), de la mijlocul verii anul în curs (2014), nu mai locuim decât noi, în propria noastră casă, pe propriul nostru teren.

Ce NU suntem:

  • agenție de turism… nu suntem aici să primim oameni care nu au unde să meargă în concediu.
  • parc de distracții… nu suntem aici pentru a-i distra pe alții, aici este casa noastră.
  • pensiune… nu avem o altă construcție înafară de casa noastră, în care se subînțelege că nu putem primi străini.
  • camping… pe proprietatea noastră nu avem amenajat un loc pentru vizitatori, pentru că nu ne-am gândit niciodată că vor veni oameni să ne vadă plantând salată. Dacă într-adevăr doriți să vizitați locul și să ne cunoaștem, vom găsi împreună soluții.
  • racolatori… nu dorim să înființăm vreo comunitate anume, dorim doar vecini cu bun simț și respect pentru natură.
  • sectă… nu aparținem vreunui cult sau religii. Oamenii sunt liberi să aleagă propria cale în viețile lor, iar pe terenul lor, în casa lor sunt liberi să se exprime cum consideră de cuviință.
  • plasatori… nu avem teren de vânzare, doar vă putem pune în legătura cu cei ce poate doresc să vândă terenuri în zonă.
  • tarabagii… nu veți găsi în drum spre noi sau la intrare în terenul nostru produse scoase la vânzare. În cazul unei vizite puteți sta liniștiți – nu veți fi supuși unui plan de marketing. Singurele produse pe care le comercializăm se află pe blogul nostru și sunt destinate celor care doresc să contribuie într-un mod pozitiv la experiența noastră, https://valeacurcubeului.com/magazin/ și https://valeacurcubeului.com/handmade/
  • leaderi… la el acasă fiecare hotărăște cine e șef (desigur situația se poate pasa oricând….. mai ales în dormitor). Nu veți găsi la noi fumuri de genul: ”eu sunt primul aici deci faci cum zic eu, că de nu….” și aici ar interveni câteva pagini de reguli din manualul de leader.

Ce SUNTEM – o familie de 2 plus 2 cățelușe cu gânduri de extindere (nu animală), mutată într-un loc mai retras, cu acces destul de anevoios fără 4×4, cu semnal limitat gsm, cu vise mărețe și dragoste pentru natură și toate ființele.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: