Revenirea la Natură – Produse vegane BIO/ECO/Organice – Handmade – Vegan

Tic-tac, tic-tac, tic-tac. Ceasul merge neîncetat. Timpul curge neîntrerupt.

Toți trăim într-o lume dominată de trecerea prea rapidă a timpului. Toți ne impacientăm când vedem cum trec minutele, orele, poate zilele și se apropie ceasul din urmă când trebuia să … sau se va … sau va fi …

Avem din ce în ce mai puțin timp să ne bucurăm de o zi liniștită alături de cei dragi, prea puțin timp de a-ți privi copilul crescând, prea puțin timp să râzi, să te bucuri că trăiești.

Timpul este instrumentul creat de mintea noastră pentru a ne limita capacitățile noastre interioare și pentru a ne organiza viețile în funcție de un program bine stabilit, tot de mecanismele vieții. Dacă mintea noastră nu ar organiza totul, probabil ar fi haos în viețile noastre. Însă mintea noastră este un mecanism de protecție. Ea nu simte, ci calculează. Ea este o mașinărie, ce are înmagazinate datele vieții noastre pe care le analizează și le reanalizează pentru a putea reacționa într-o fracțiune de secundă în orice moment și în orice situație. Mintea lucrează îndeaproape cu conceptul de timp deoarece pentru ea nu există decât ceea ce știe că a fost și ceea ce își închipuie/imaginează că va fi.

Desigur nu este nimic rău cu o astfel de minte. Cum am spus, ea este un mecanism, o mașinărie nemaipomenită (de aici și termenul de minți luminate), este un mijloc de a ne ține tot timpul ocupați cu ceva.

Se spune că mintea noastră (creierul) nu-și încetează activitatea nici în timpul somnului. Vai de capul nostru, cât ne mai place să ne folosim mintea cât mai mult. Să ne ocupăm timpul, analizând ce s-a întâmplat cândva în trecut sau stând și închipuindu-ne tot felul de posibile urmări în viitor a vreunei acțiuni.

Astfel de informații din trecut cu siguranță sunt bune de avut și înmagazinat însă important este să ne surprindem mintea când începe să-și facă propriile scenarii, să adune toate informațiile și să le reașeze astfel încât să ne ocupe viața cu analize din trecut și planuri de viitor.

Exercițiu care m-a făcut pe mine să zâmbesc, deoarece este atât de simplu și totuși ne arată gradul în care mintea noastră deține controlul chiar dacă nu suntem la muncă sau pe stradă sau la volan ci doar încercăm să ne relaxăm poate seara șezând pe fotoliu: Așezați-vă și încercați să vă eliberați mintea pentru cinci minute! Mda, cam greu să eliberăm ceva ce ne conduce zilnic…

Dar totuși există ceva ce ne poate readuce timpul trecut. Există o cale prin care ne putem antrena mintea să lucreze pentru noi atunci când noi dorim să facem o analiză anume urmând ca mai apoi să ne relaxăm mental. Această cale este prin accesarea ființei noastre lăuntrice, mai exact a sufletului. Dacă mintea noastră este axată pe trecut și viitor și dacă ea face tot timpul calcule și scenarii pentru a ne menține ocupați și în siguranță, ei bine, sufletul oferă o singură stare, aceea de A FI ACUM. Dacă ne-am elibera mintea, sau mai comic, dacă ne-am ieși din minți, dacă ne-am trăi viața reacționând cu principiile sufletului atunci cu siguranță am avea tot timpul din lume. Sufletul nu are nevoie să analizeze, el știe deja fiecare părticică din acest Univers din care facem parte.

Singura dificultate este să ascultăm pacea și liniștea interioară de dincolo de mașinațiunile minții pentru a ne putea oferi viața pe care am venit aici să o trăim – una a liniștii, a experiențelor minunate și a trecerii în eternitate complet încredințați de valorile nobile ce ne-au condus viața.

Posted by Alex

Anunțuri

Comments on: "Arta timpului" (4)

 1. Mult adevar este in randurile scrise!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Timpul, este o energie, ca oricare alta. Unii, o percep liniar. Alţii, plan. Alţii, spaţial. Fiecare îşi va trăi viaţa la un nivel de complexitate potrivit modului în care percepe această energie.
  Fără îndoială însă, aici intervin şi OPŢIUNILE DISPONIBILE la fiecare nivel de complexitate…
  An nou fericit!

  Apreciază

  • Desigur fiecare cu parerea sa insa eu consider ca timpul este o creatie a mintii conceputa cu scopul de a stabili parametrii in care ea poate functiona asa cum a fost obisnuita de mii si mii de ani. Ideal ea functioneaza fara limitari in absenta oricarui plan al timpului.

   Apreciază

   • Principiul Hermetic 1:
    „Universul este mental”.

    Timpul, este una din cele 4 forme de energie specifice Akasha (Timp-Spaţiu-Sunet-Informaţie), care este cel de-al cincilea nivel de Conştiinţă.
    E şi motivul pentru care este reversibil, pentru care unii pot trăi infinit în acelaşi corp fizic, etc.
    Planul Fizic, ţine de prima vibraţia fundamentală, Vibraţia Solidelor sau Pământ, care este guvernată de Muladhara. De aceea e şi dificil de vorbit de pe acest plan al Manifestării despre universul specific Akasha, care presupune fuziunea Timpului tridimensional cu spaţiul în ceea ce unii numesc „Akasha”, sub influenţa energiei Coeziunii (Anahata). Cel mai frumos spus e în „Corinteni XIII”. 😉
    În sistemul cu 9 chakre, (Creaţia) jumătatea, „Centrul” este Visshuddha. În Manifestare, jumătatea este Anahata. Manifestarea însă, este contrapartea Potenţialului pur şi ne-am întors la Cărămida Fundamentală… 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: