Revenirea la Natură – Produse vegane BIO/ECO/Organice – Handmade – Vegan

18 LEI/50 gr

Sprijină Valea Curcubeului cu 18 lei și primești 50 grame pulbere

Dezamăgirea de anul trecut în privința lipsei de fructe, a fost estompată de cele câteva plante care au rezistat eroic la capriciile vremii. Printre acestea au fost și nucii, care deși nu au rodit, ne-au oferit o recoltă minunată de frunze tinere pe care le-am cules cu multă atenție și dragoste. Apoi le-am întins la uscat la temperatura camerei. Când frunzele au devenit casante le-am aranjat în săculeți de pânză și în pungi de hârtie. Pentru că știam de proprietățile miraculoase ale nucului și mai ales ale frunzelor acestuia, ne-am decis în urmă cu câteva luni să măcinăm o parte din aceste frunze până au devenit o pulbere fină și să o consumăm.

Surpriza pe care am avut-o după uscarea frunzelor a fost că la sfârșitul procesului de măcinare am rămas doar cu 10% din cât am cules. Deși am crezut că am uscat destule frunze încât să rezulte suficientă pulbere, am observat la final că din ceea ce am cules mai rămăsese doar o părticică. După ce măcinăm frunzele și le trecem prin sită, se diminuează și mai mult cantitatea. Anul acesta vom ști la ce să ne așteptăm și sperăm să putem culege mai multe frunze.

Vă invităm să încercați PULBEREA de FRUNZE de NUC. Un produs handmade fabricat în condiții de igienă „extremă”, cu materiale naturale, crude și ecologice, provenite dintr-o zonă curată, nepoluată.

De ce pulbere și nu ceai/tincturi/extracte?

 • Pentru că pulberile sunt de 100 de ori mai eficiente decât un ceai încălzit la temperaturi înalte. Chiar și ceaiurile preparate ”la rece” la temperaturi mici, nu reușesc să extragă toți nutrienții din plante.
 • Pentru că soluțiile hidroalcoolice, distrug foarte multe dintre elementele componente ale plantei. La majoritatea celor pe bază de glicerină și uleiuri sunt adăugați conservanți pentru ca acestea să nu dezvolte bacterii și să poate fi conservate pe perioade lungi.
 • Pentru că se consumă întreaga plantă și astfel se beneficiază de toate proprietățile curative ale acesteia.
 • Pentru că este ușor de asimilat de organism, ajungând în sânge în aproximativ 30 de minute.

DENUMIRI POPULARE : nucăr.

CONSUM INTERN: 3 x 1/2 linguriță/ zi cu o oră înaintea meselor.

RECOMANDĂRI: Alimentarea cu IOD ORGANIC  a GLANDEI TIROIDE care guvernează buna funcționare a întregului organism, dispepsii, gastroenterite, diabet zaharat, diaree, pentru oprirea secreției lactate, reumatism, eczeme, dermatită de contact, dermatoze, transpirație excesivă, hiperhidroză palmară și plantară, combaterea căderii părului, stomatite, afte bucale, leucoree, prurit, răni purulente, ulcerații.

COMPOZIȚIE FRUNZE : tanin 4-5%, derivați de naftochinonă, flavonoide, ulei volatil, acid galic, acid elagic, inozitol, iuglonă, vitamina C, tirozină, substanțe minerale.

ACȚIUNE: astringentă, tonic-amară, antidiareică, antiinflamatoare, hipoglicemiantă, antigalactogogă, bactericidă, bacteriostatică, antimicotică, stomahică, depurativă, antieczematoasă, antisudorală, antireumatismală, usor hipotensivă, vulnerară.

Povestea plantelor – Plantele vindecătoare din Valea Curcubeului

A se păstra în locuri umbroase, răcoroase și lipsite de umezeală.

Pentru un EFECT SPORIT:

 • A se evita sau reduce substanțial consumul de alimente de origine animală (carne, lapte și derivate, ouă), alimente procesate (zahăr alb, ulei rafinat, sare iodată), băuturi alcoolice și carbogazoase.
 • A se consuma fructe, legume, verdețuri, leguminoase, rădăcinoase, nuci, semințe, cereale fără gluten

 

ISTORIE

În toate zonele unde nucul este prezent, oamenii îl consideră cel mai frumos și mai impunător arbore fructifer, admirându-i talia înaltă, coroana uriașă, ramurile puternice și frunzișul dens, de un verde sănătos. Dacii îl venerau şi îl considerau arbore magic. Apelativul de rege al tuturor pomilor fructiferi a fost susținut de marele savant Carl Linne, care i-a dat denumirea științifică de Juglans regia, de la cuvintele latine Jupiter (stăpânul zeilor), glans – nucă şi regia – regesc.

Se pare că existența nucului pe Terra se pierde în negura vremurilor, cu mult înainte de apariția omului pe Pământ. A fost prezent înainte de perioada glaciară, după care a rezistat numai în câteva zone de pe glob, şi anume în centrul şi vestul Asiei, în câteva depresiuni din Peninsula Balcanică şi din Peninsula Iberică.

Timp de mii de ani s-au păstrat, până în prezent, forme sălbatice de nuc în Caucaz, Armenia, estul Turciei, nordul Iranului, Tibet, Afganistan, Pakistan şi nordul Indiei.

Primele livezi cultivate cu nuci au existat încă din Antichitate, mai întâi în China, Japonia şi India, de unde a ajuns în Europa, prin intermediul romanilor.

Treptat, s-a extins în toate țările cu climat temperat şi subtropical, atât din Europa (Franța, Spania, Bulgaria, Serbia, Grecia, România, Ucraina, Republica Moldova), cât şi în alte zone (S.U.A., China, Iran, India, Turcia, Egipt, Brazilia). În prezent, cele mai intensive culturi de nuci există în Franţa (cu peste 20.000 de hectare în zona Perigord, pe valea Garonne şi Grenoble) şi mai ales în California (S.U.A.) cu peste 100.000 de hectare de livezi cu soiuri selecționate.

În România, nucul este cultivat în toată țara, de la șes până la altitudinea de 700-800 de metri, fie în nucete compacte, fie ca arbori izolați în câmp deschis, livezi pomicole, vii, vatra satelor, pe marginea proprietăților, a drumurilor şi a cursurilor de apă. Pătrunde adesea până la baza versanților de munte şi în depresiunile intramontane. Principalele nucete şi plantații masive se găsesc în nordul Olteniei (Gorj, Vâlcea), în nordul Munteniei (Dâmbovița, Prahova) şi în unele județe din Moldova (Bacău, Neamț, Suceava, Iași). În stare sălbatică, crește prin păduri de foioase din zonele deluroase, mai frecvent în regiunile cu influențe mediteraneene (Banat, vestul Olteniei şi sud-vestul Transilvaniei).

Înainte de cel de-al doilea război mondial existau în România 4,3 milioane de pomi, cu o producție de aproximativ 200.000 tone de fructe. Din nefericire, goana după lemn tare de nuc, care s-ar folosi pentru foc şi pentru mobilă, a declanșat o furie a tăierilor nechibzuite, deși nucul este un arbore protejat de stat printr-o lege specială.

În măreția sa, nucul este un arbore singuratic, atât în mijlocul câmpului, pe marginea șoselelor sau într-un colț de grădină, preferând zona cea mai înaltă, de unde domină împrejurimile. Asemenea zeilor de odinioară, nu acceptă alți copaci să răsară în jurul lui; cine îi calcă teritoriul moare rapid.

Numit popular nucar sau nuc-costeliv, este unul dintre cei mai impunători arbori, cu o talie măreață, precum şi unul dintre pomii cei mai longevivi (în medie 80-100 de ani), uneori ajungând la peste 450 de ani. De menționat că în Georgia există un nuc vechi de peste 1.000 de ani, iar în orașul Odessa se află un trunchi de nuc petrificat cu vârsta de peste 1.500 de ani.

Frunzele de nuc sunt o parte importantă a medicinei naturistei românești, dat fiind faptul ca sunt ticsite cu substanțe cu proprietăți uimitoare. (www.farmaciaverde.ro)

Frunzele verzi au rol insecticid alungând ploșnițele, puricii, moliile, muștele, furnicile şi alte insecte nedorite din locuință. În acest scop se introduc în saltele, cuștile câinilor sau se atârnă în încăperi.

Dragoste pentru Natură

Pentru comenzi vă rugăm să completați formularul din secțiunea COMENZI sau puteți să ne contactați la valeacurcubeului@gmail.com

PRODUSE VALEA CURCUBEULUI

 

Vă mulțumim tuturora pentru tot sprijinul acordat, pentru mesajele de încurajare și pentru toată dragostea transmisă. Împreună schimbăm lumea câte puțin în fiecare zi!

Anunțuri

Comments on: "PULBERE de FRUNZE de NUC" (4)

 1. Ivan said:

  Buna ziua,
  Am ridicat comanda de la Posta.
  Va multumesc.
  Cu stima,
  Mirela Ivan

  Apreciază

 2. mihaela said:

  multumesc,am primit pachetul! pulberea de frunza de nuc,se ingera ca atare sau se poate pune in ceva?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: