Revenirea la Natură – Produse vegane BIO/ECO/Organice – Handmade – Vegan

Iată a sosit încă o perioadă a anului în care simțim cum se schimbă energia din jurul nostru. Din păcate se schimbă într-un mod negativ, apăsător pentru noi. Este perioada când chiar de la casa noastră (fiind totuși la 1,5km depărtare de locuințele localnicilor) se aud strigăte de disperare. Se aude teroarea din glasul mamei ce asistă neputincioasă an de an când i se răpește copilul și îi este omorât în față, urletul mamei ce este forțată să rămână gestantă pentru profitul nostru, al oamenilor. Este greu să mai putem fi numiți oameni în perioadele acestea iar cuvântul omenie ni se pare o batjocură, un cuvânt egoist, inventat doar pentru a prelungi IGNORANȚA.

Probabil că citind rândurile de mai sus v-ați speriat puțin gândindu-vă ce s-ar putea petrece la noi în vale, dar cu siguranță ați reușit să faceți legătura cu perioada aceasta plină de evlavie, de credință, de iubire a oamenilor pentru tot ce ne înconjoară, încât v-ați dat seama că ne referim la urletele și chinul oilor și al mieilor.

Deja din punctul acesta considerăm că jumătate și-au pierdut interesul în a mai citi acest articol iar poate cealaltă jumătate vor continua lectura din curiozitate. Însă un astfel de articol, o exprimare a sentimentelor ce ne copleșesc, îl dorim a fi recepționat de 1% dintre voi. Măcar o persoană să deschidă ochii să vadă, să simtă, să se reconecteze cu ADEVĂRUL.

Am fost și noi prinși în jocul datinilor, al tradițiilor. Am contribuit an de an, zi de zi, la masacrarea a sute, poate chiar mii de animale pentru poftele noastre, pentru respectarea unei tradiții, pentru sentimentul acela că mâncând un animal mort ne va apropia și mai mult de familie. Îndoctrinarea nu ne-a permis să punem întrebări, să conștientizăm ce facem noi cu mâinile noastre, să vedem suferința din propria farfurie. Nu acuzăm pe nimeni pentru ce am fost noi. Nu acuzăm pe nimeni pentru ce este el sau ea. Fiecare are propriul drum în viață pe care și-l pavează cum consideră mai bine. Noi însă am avut marele noroc să ne fi născut în această eră a informației. Aceasta este pretutindeni, ignoranța însă ne-a împiedicat să o accesăm. Totuși o dată asimilată ne-a deschis ochii. Am oprit măcelul, durerea din viețile noastre. Am încetat să ne mai atragem energia negativă regăsită în chinul și lacrimile ființelor din jurul nostru.

În perioada de Paști oamenii vor să fie cât mai aproape de cei dragi, vor să aibă un moment de tihnă în familie. Ei bine, nu numai omul este construit să aibă familie ci și animalele. Problema este că omul le măcelărește familiile și le abuzează până acestea devin o bucată de carne prăjită în farfurie. Haideți să conștientizăm lucrul acesta și să diminuăm suferința a 150 de MILIARDE de animale măcelărite ANUAL pentru a spori veniturile industriei cărnii și desigur a celei farmaceutice. Haideți să ne mai oprim să fim îndoctrinați și să înghițim vorbele goale ale liderilor ”spirituali” ai bisericilor ce predică despre dragostea din cărțile sfinte (care sunt creația omului) și care sunt primii ce binecuvântează uciderea unui animal (care este creația lui Dumnezeu). Dacă se spune că Isus a fost Mielul lui Dumnezeu, haideți să nu-i mai perpetuăm jertfa și să nu ne mai ascundem după dogme și tradiții spunând că noi nu ucidem. Adevărul este că noi UCIDEM. Noi acceptăm ce se întâmplă și până nu ne oprim din crimă, nu vom ajunge niciodată la dragostea pe care Isus o vedea în fiecare dintre noi și la Edenul mult visat de noi toți.

Cum sărbătorim noi Paștele? La fel ca orice altă zi, alegând COMPASIUNEA și fiind SCHIMBAREA ce vrem să o vedem în alții.

Tu ce vei alege?

Postat de Alex și Roxana

VEGAN

4 ani de Veganism

Alimentația I

Alimentația II

REȚETE

Anunțuri

Comments on: "Mielul lui Dumnezeu" (4)

 1. doi oameni frumosi,fiti binecuvantati

  Apreciază

 2. Sorin said:

  Frumos si sensibil textul tau . Si dureros de real . Din pacate o mare parte dintre noi suntem foarte atenti la respectarea traditiilor (obiceiurilor : mancare.bautura,gesturi exterioare ) ,dar mai putin interesati de urmarea Traditiei ,adica ce ai amintit tu , smerenie,
  compasiune , grija pentru Fiinta Suprema care se manifesta in toate formele vii din jurul nostru. Incremenirea asta interioara se manifesta in toate in societatea umana ,rupta de la
  revolutia industriala incoace de Mama Natura (Creatie ). Este drept ca cei care traiesc in acel paradis minunat din Poiana Rusca isi ascut si mai mult sensibilitatea fata de tot ce
  este viu in jur.
  Felicitari pentru noua casuta si sa va bucurati pana la o varsta inaintata de ea si de toate
  frumusetile care va inconjoara acolo . Dealurile alea au un magnetism aparte cu mestecenii
  aceia ca din poeziile lui Esenin. Am vazut ca Robinson al tau si-a lasat o barba de toata
  frumusetea . Ii sta foarte bine. Amandoi sunteti plini de viata si bucurie. Transmite-i si lui
  salutarile mele si ale fratelui meu.
  Poate , cine stie ce ne aduce soarta, ne vom mai revedea. Cat de curand.
  Sa fiti fericiti !
  Sorin

  Apreciat de 1 persoană

  • Sorin, îți mulțumim pentru toate cuvintele călduroase, și chiar dacă este caniculă aici în Poiana Ruscă, sunt binevenite astfel de urări care ne încălzesc sufletele.
   Vă dorim și noi tot binele din lume și suntem siguri că într-o zi ne vom revedea.

   Apreciază

 3. „Orice pasăre, pe limba ei piere!” – zice Înţeleptul Neamurilor. Evoluţia, ca proces, e grea şi lungă.
  Îmi place să compar două perspective. Cea a acestui înţelept, cu cea a altuia:
  „Fii Schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”
  Asta mă duce cu gândul la o idee simplă: vedem în lume ceea ce vrem să fie în lume…
  Sigur, e un mod de a vedea Viaţa, o perspectivă uşor diferită.
  Spuneam în capitolul „Spaţiul Vital” din „Începutul Călătoriei”, că Spaţiul Vital al fiecăruia, are dimensiunea dată de numărul celor pe care îi iubeşti. Expresia „celor pe care îi iubeşti” pare limitată, dacă excludem categoria Fiinţe şi ne raportăm (doar) la „oameni”. Altfel, suntem liberi să construim un Univers mai mult decât MAGIC: FABULOS, FANTASTIC, DIVIN…
  Totul e să deschidem uşa aceea dinlăuntru, către cât mai multe…
  De aceea prefer expresia „Fiinţă”: Vine de la „A FI”.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: