Revenirea la Natură – Produse vegane BIO/ECO/Organice – Handmade – Vegan

Iată-ne spre sfârșitul anului și intrați deja în perioada cu soare din ce în ce mai limitat.

Acesta este un articol ce vine în completarea celui din martie Dar lumină aveți? I. La sfârșitul acelui articol îmi exprimam dorința de a investi într-o baterie deep cycle și un panou de 150W. Iată că dorința s-a împlinit, în mare măsură datorită vouă, cei ce ne urmăriți și aveți încredere că vă putem oferi informații concrete și practice. Și astfel am făcut upgrade!

Momentan avem 2 panouri de 100W și un panou de 150W (aici doresc să-i mulțumesc lui Andrei de la www.netdeal.ro , distribuitor de echipamente solare, panouri fotovoltaice, baterii deep cycle, regulatoare pwm și mppt, invertoare și cam orice ține de producția de curent off grid). Pentru stocare, un panou de 100W l-am lăsat conectat prin regulator la o baterie de UPS de 12 Ah – acesta susține iluminatul și consumatori pe 12V pe direct. Celelalte 2 panouri, de 100W și 150W le-am conectat în paralel pentru a rămâne pe 12V însă pentru a cumula amperajul (având astfel aproximativ 11 amperi pe soare vara și cam 0,70A pe cer înnorat complet). Cele 2 panouri sunt acum legate la 2 baterii AGM de 42 Ah fiecare (și ele conectate în paralel pentru a crește capacitatea de stocare la 84Ah). Diferența este imensă față de ceea ce aveam la început. Sistemul nu a scăzut pe timpul verii sub 12,90 volți în timpul zilei indiferent de consumatori (adică laptop, o boxă eventual, telefon la încărcat, acumulatori, o râșnită de cafea… diverse) voltajul nu a scăzut sub 13,1.

Per total ne declarăm mulțumiți și încântați de sistem. Mai încântați suntem că nu am avut posibilitatea să ne racordăm la rețeaua de electricitate, intervenind tot felul de piedici (frustrante la momentul respectiv) mergând astfel pe soluția de autonomie completă.

Datorită faptului că sistemul este încă în stare de entry level ne expunem iarăși dorința de a merge mai departe cu upgrade-ul. Visăm astfel la un regulator mppt și eventual chiar un invertor cu unda sinusoidală pură. Cu răbdare se rezolvă toate.

La un moment dat voi face un rezumat cu mai multe date tehnice practice pentru cei ce se află la început cu un sistem solar sau pentru cei care și-ar dori unul însă pentru care informațiile sunt prea împrăștiate pe multe site-uri.

Cu siguranță pe curând,…

Lumina să fie și cu voi 😉

Postat de Alexandru

Dar lumină aveți? I

Anunțuri

Comments on: "Dar lumină aveți? II" (3)

 1. Dragii noştri!
  Înainte de orice, FELICITĂRI!
  Aşa cum ştiţi, proiectul vostru privind energia, ne este foarte drag! Ne bucură faptul că aţi reuşit să dezvoltaţi acest proiect şi de asemenea, ne bucură că împărtăşiţi cu cei din sfera de interes „Sustenabilitate”, experienţa voastră.
  Eu vă mulţumesc în numele Comunităţii ZENLA, pentru informaţiile oferite şi, sperăm ca în curând, vom contribui şi noi la această cercetare aplicativă.
  Planul momentan e pentru 2016 şi sperăm să ne putem încadra.
  Am în vizor iluminat la suprafeţele construite în acest an şi, dacă vom putea (financiar…), vreau să rezolvăm fie şi parţial, problema pompării apei, via panouri fotovoltaice (PV).

  Apreciază

 2. Felicitări din nou! Aștept acel rezumat cu mai multe date tehnice practice pentru că îmi doresc un astfel de sistem solar și așa cum spuneți, informațiile sunt prea multe pe mult prea multe site-uri. Mulțumiri și Tot Binele pe care îl doriți!

  Apreciază

  • Mulțumim din nou! Sigur vom face un rezumat în curând însă va trebui să apară și inspirația și vibrația necesară pentru a-l transpune în cuvinte. Vom vedea…poate se va naște mai repede decât credeam 🙂

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: