Revenirea la Natură – Produse vegane BIO/ECO/Organice – Handmade – Vegan

Când am crezut că auzisem destule prostii care se perindă libere prin mintea omului, surpriza mă aștepta la colț. Într-o dimineață foarte frumoasă, ca majoritatea aici în Vale, deschid radio-ul ca să ascultăm ultimele noutăți din lumea civilizată. La radio un reportaj prezenta ultimul trend în materie de lactate la noi în țară. Un fermier, sau mai mulți, au descoperit că străinii sunt înnebuniți după laptele medicinal. Poftim? Da, asta a fost și reacția mea. Mi-a stârnit curiozitatea. Trebuia să aflu mai mult. Dau radio-ul mai tare. Țăranul respectiv povestea cum el „produce” lapte medicinal și că străinii se îngrămădesc să-l cumpere fiindcă este foarte sănătos, poate cel mai sănătos aliment inventat de om vreodată. Ce este laptele medicinal? Aici devine cel mai interesant, pentru că este o întreagă serie de evenimente care trebuiesc parcurse pentru a ajunge la această miraculoasă invenție.

Mai întâi țăranul cumpără câteva vaci, cu cât mai multe cu atât mai bine. Se asigură că acestea produc lapte, adică ori au un pui pe care îl așteaptă abatorul la câteva luni de la naștere, ori sunt deja gestante. Mai apoi le plimbă, pentru ca acestea să mănânce iarbă curată de la munte. Foarte important s-a punctat în reportaj, ca iarba să fie din zone nepoluate și cu multă floră spontană. Apoi țăranul se asigură că vaca consumă cât mai multe plante medicinale. Țăranul știe foarte multe plante medicinale când e vorba de laptele medicinal, dar dacă îl întrebi cum arată păpădia va ridica din umeri așa cum fac majoritatea celor care trăiesc la țară. În reportaj a reușit să numească și vreo două plante, probabil și acestea suflate de către reporter, și să menționeze că acestea doar vaca le poate consuma, nu și omul. Apoi seria logică a continuat iar acest producător de lapte ne spunea că vaca dă un lapte mult mai aromat de la plantele respective și că toate substanțele bune din plante trec în lapte și astfel ….. tam-tam….hocus-pocus…..alimentul minune inventat de români – laptele medicinal.

Eu, ca orice alt om, și la rândul meu fost consumator de lactate, am înțepenit în inconștiență câteva secunde, după care rotițele au început să mi se învârtă la putere maximă. Astfel am ajuns să mă întreb mai întâi de toate…există oameni care au putut să considere logic acel reportaj? Dacă da, am de gând să desfac puțin firul în patru, doar puțin cât să înceapă și alte rotițe să se învârtă.

Cu toții știm că sclavia este un lucru rău care a provocat multe războaie și multe atrocități. Și totuși încă mai trăim într-o lume în care ni se pare corect să înrobim animale? Eu nu am știut până nu am devenit vegană că vaca produce lapte doar dacă face pui. Pur și simplu nu am făcut niciodată legătura între vacă și om. Nu am știut că mamiferele produc secreții mamare ca să-și hrănească puii și nu ca să hrănească alte specii. Nu am știut că ea trebuie să facă puii în continuu, la fel ca și omul, pentru a produce lapte. Și puii ei? Mai mult ca sigur puii ei sunt măcelăriți dacă se nasc de sex masculin și dacă sunt de sex feminin intră în producția de lapte, adică sunt violate de oameni care îi penetrează vaginul cu mâna sau cu mașinării specializate în acest domeniu pentru a implanta sperma unui taur. Asta se întâmplă în fermele mari, unde nu este timp să fie plimbată vaca la taur pentru ca ei să facă dragoste cât timp proprietarul își freacă mâinile gândindu-se la profit, așa cum se întâmplă la țară. Și astfel, văcuța ajunge să nască viței medicinali, nu?

Bun, să trecem peste partea aceasta pe care companiile de lactate nu ne-o prezintă la TV atunci când ni se prezintă iaurtul de la munte. Dacă este de la munte, înseamnă că a crescut pe pajiști, nu?

Poate mulți oameni nu știu ce înseamnă pășunatul. Pășunatul = ales o bucată de pământ, tăiat toți copacii, ars tot ce a mai rămas în urmă, adus zeci/sute de animale să mănânce iarba care se zbate în continuu să crească. Cu cât iarba se zbate mai mult să crească, cu atât își duce rădăcinile mai adânc, și astfel pământul devine argilos, fără substanțe nutritive în el. Acele plante în loc să formeze un strat de humus în fiecare an, care îngrașă pământul, ele sunt mâncate de către animale înrobite. Iar pe aceste pășuni plantele medicinale aproape că nu vor crește niciodată mai mult de câteva specii mai rezistente, deoarece nu au puterea necesară să se lupte cu gura înfometată a hoardelor de animale. Și atunci unde sunt aceste plante medicinale?

Și încă un aspect – există plante medicinale de care erbivorele nici nu se ating fiindcă nu le găsesc gustoase, cum ar fi urzica, sunătoarea, sânzienele, coada-calului, coada șoricelului, păducelul, măceșele, sovârful, salvia etc…Deci, ce plante medicinale consumă vaca? Nu am aflat exact din reportaj și nici nu merită aprofundat subiectul. Omul în schimb este capabil să consume acele plante fără a fi necesară intervenția unui alt mamifer.

Cât despre lapte, ce pot să mai spun și nu am zis deja în alte articole? Nu mare lucru, fiindcă adevărul este același și doar noi avem posibilitatea să-l schimbăm. Laptele fiecărui mamifer este specific acelui mamifer și puilor lui. Cât de denaturat este ca omul, un mamifer de 50-100 de kilograme să consume laptele intenționat unui vițel de 250 de kilograme? Cât de denaturat este să consumi laptele unei capre sau a unei oi, tu fiind om? Asta rămâne la latitudinea fiecăruia. Fiecare om în parte poate reflecta dacă laptele din paharul lui a meritat ca altă ființă să fie torturată, violată și în cele din urmă omorâtă în agonie. Fiecare știe cât de importantă este secreția mamară a altui mamifer. Merită aceasta atâta ură și violență? Din punctul meu de vedere, nici un lapte din lumea asta nu este atât de important. Din punctul meu de vedere, laptele mamei mele trebuia să fie singurul care să mă hrănească în primii ani de viață, însă mă bucur că măcar după 30 de ani de somn, m-am trezit. Tu ce vei face?

Postat de Roxana

VEGAN

4 ani de Veganism

Alimentația I

Alimentația II

REȚETE

Anunțuri

Comments on: "Plantele medicinale vs Laptele medicinal" (3)

 1. Ancu said:

  Cat de bine scris!Recunosc,partea cu violul nu o stiam..ma chinui sa nu plang..eu plang mult pentru animale..de tot felul..Cat de trist ca din 100 de oameni,99 te considera nebun daca le explici ..nici macar nu apuci sa-ti dechizi gura..:-(

  Apreciază

  • Mulțumesc pentru aprecieri. Într-adevăr majoritatea oamenilor nu știu că laptele nu curge din munți sau că brânza nu crește pe pajiști. Adevărul este cel prezentat mai sus și oricât de greu este să-l acceptăm, noi am contribuit la construirea lui. Acum, este responsabilitatea noastră să îndreptăm răul comis iar prin faptele noastre să demonstrăm că se poate trăi și fără a provoca suferință.
   Chiar dacă multi nu vor să audă sau să vadă adevărul, vor observa în timp că acesta are un mod ciudat de a se arăta fiecăruia în parte.
   Totul este în mâinile noastre. Noi ne modelăm viitorul !

   Apreciază

 2. Andreea said:

  😂😂😂 Lapte medicinal, e prima iara cand aud

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: