Revenirea la Natură – Produse vegane BIO/ECO/Organice – Handmade – Vegan

Pentru că nu au trecut nici 24 de ore de la inchiderea târgului și pentru că știm că mulți dintre voi sunteți curoși cum a decurs acest eveniment, vom enumera pe scurt impresiile noastre.
În primul rând dorim să-i mulțumim Ligiei Pop pentru invitație și îi dorim mult succes în organizarea următoarelor evenimente.

Să începem:
1. Deși evenimentul a început la ora 9, până pe la ora 11-12 fluxul vizitatorilor a fost extreme de redus. Între orele 13-14 au fost cei mai mulți vizitatori, după care fluxul a descrescut simțitor. Persoanele din Timișoara care ne-au vizitat au aflat de pe pagina noastră de facebook în ziua respectivă despre târg și de aceea au venit. Altfel nu ar fi aflat. Noi vă încurajăm pe toți să acordați mai multă atenție unor astfel de evenimente și să le distribuiți pe toate rețelele de socializare (Facebook, Twitter, blog-uri, etc.).
2. Gama produselor a cuprins în mare parte cosmetice, aparatură electrocasnică, dulciuri, alimente vegetale ambalate, apă, miere, uleiuri. Majoritatea produselor erau de proveniență străină, ceea ce ne-a demonstrat că românii au uitat că și în România există super-alimente și produse bio/eco/organice excepționale. Am aflat ulterior că Ligia Pop a invitat mai mulți producători de legume și fructe (chiar și pe gratis), însă aceștia au refuzat invitația pe motiv că nu se merită să depună efortul de a participa. Ne pare foarte rău să auzim despre astfel de reacții. Cum vom reuși să le arătăm oamenilor că și țara în care trăim noi este atât de bogată în minuni vegetale dacă nici la târguri nu ne prezentăm?
3. Un lucru care ne-a surprins a fost reacția oamenilor la plantele noastre sub formă de vrac. Pe lângă faptul că am fost chestionați minute în șir despre proveniența plantelor și conținutul lor (ce să explici la conținutul unei frunze de nuc?), păream extrem de dubioși cu plantele în săculeți și nu în punguțe preambalate. Întrebarea pe care le-am adresat-o acestora, o vom adresa și cititorilor noștri: câți dintre voi știți ce conține o cremă de 150 de lei organică, în ce condiții au ajuns acele ingrediente să fie denumite ingrediente organice, cine le-a cules, cine le-a transportat,  cine le-a testat, când le-a testat, cine le vinde și unde a fost depozitată? Știu, întrebarea este mai mult una retorică. Când mergeți la Plafar să cumpărați un pachețel de ceai de tei, știți de unde este teiul cules? Dar cine și cum l-a uscat? Eu nu știu și nici nu voi afla niciodată decât dacă mă apuc de investigații serioase. Și atunci de unde chestionarul cu întrebări: de unde sunt plantele, cât timp le-am cules, dacă era soare când le-am cules, cine le-a cules, unde le-am uscat, cât timp le-am uscat, din ce zonă exact cu degetul pe hartă suntem etc? Cea mai tare întrebare a fost cu siguranță – Câți angajați aveți care culeg plantele?
Noi înțelegem că produsele noastre sunt o noutate pe piața aceasta și înțelegem curiozitatea oamenilor în ce privește un produs nou, și astfel dorim să le aducem aminte că este vorba despre plante ROMÂNEȘTI din FLORA SPONTANĂ, culese de către noi doi (Alex și Roxana), din zona montană în care locuim, uscate în MANSARDA casei, și cam atât.
4. Locația a fost una foarte bună, Camera de Comerț având și o parcare cu plată.
5. Despre prezentările desfășurate știm prea puțin deoarece timpul nu ne-a permis să plecăm de la standul nostru, decât o singură dată pentru a vizita și ceilalți exponanți.
6. Nu în ultimul rând dorim să le mulțumim tuturor celor care au venit special să ne cunoască și să sprijine Valea Curcubeului (știți voi care sunteți 🙂 ). Vă mulțumim enorm pentru gest și pentru toată dragostea pe care ne-ați oferit-o. Sprijinul vostru ne-a ajutat enorm să rezistăm ore în șir în picioare, ne-a dat răbdarea necesară să oferim explicații fiecărei persoane în parte, și să conducem 250 de km către casă noaptea. Singurul nostru regret este că nu am reușit să stăm mai mult de vorbă cu voi și am fi tare bucuroși dacă ne-ați contacta ulterior. Din păcate, în toată forfota am uitat majoritatea numelor voastre și sperăm să ne auzim în curând.

Noi vom fi în continuare o prezență reprezentativă pentru micii producători din România (poate ușor incomodă pentru companiile mari) la astfel de evenimente, aducându-le aminte oamenilor că România este o zonă cu o mare varietate de produse vegetale și cu un potențial enorm pentru cei care iubesc NATURA.

Postat de Alex și Roxana

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: