Revenirea la Natură – Produse vegane BIO/ECO/Organice – Handmade – Vegan

În urmă cu 5 ani am făcut primii pași de a ne muta de la oraș la munte. Mai exact din București într-o zonă de munte sălbatică în care flora spontană încă mai există și în care poluarea încă nu a ajuns. Final ne-am mutat acum 3 ani și începând cu primele luni de vară petrecute în Vale și-au făcut apariția alergiile la polen. Eu, Roxana, am fost din adolescență sensibilă la polen însă, locuind la oraș, acestea nu s-au manifestat semnificativ în viața mea. Totuși am folosit medicamente, cum ar fi faimosul Claritine la care m-am imunizat în câteva luni, și Nasonex la care m-am imunizat într-un an de zile. Alex nu a fost alergic decât foarte puțin la praf. Însă totul s-a schimbat când ne-am mutat în Vale.

Anul trecut, 2015, a fost cel mai greu de suportat. Alergiile au pornit la sfârșitul lunii mai și ne-au părăsit la sfârșitul lui iulie. Timp de două luni am suportat cu greu: nas înfundat permanent, crize de strănut, mâncărimi de ochi, nopți nedormite, sinusuri infectate etc. Astfel 2 luni ni le-am petrecut 99% în casă. Chiar dacă purtam măști pe față, efectul era minim. Am încercat tot felul de tratamente naturiste, diverse plante, consumam lămâi, făceam inhalații, spălături cu apă sărată etc. Acestea nu au avut niciun efect.

Anul acesta am hotărât să luăm măsuri drastice. Pe lângă achiziționarea unor măști industriale (anii trecuți folosind doar măști chirurgicale sau eșarfe și chiloți trași pe cap 🙂 ), la începutul anului am renunțat la gluten și la zahăr. La miere am renunțat de anul trecut știind că aceasta nu este un aliment potrivit nouă. Am renunțat și la mâncarea gătită, aceasta existând în viețile noastre doar într-o proporție maximă de 20%. Deci am radicalizat alimentația. La sfârșitul lunii mai am avut prima criză de alergii. Într-adevăr nu s-a comparat cu anul trecut când intram în șoc atunci când ieșeam afară, însă nasul era tot iritat și înfundat iar ochii îmi provocau mâncărimi. Pe la jumătatea lui iunie a început și Alex să devină sensibil la polen. Trebuie să precizez că alergiile noastre sunt din cauza cantității enorme de polen din Vale. Dimineața, se poate observa cu ochiul liber polenul din aer. Plantele încep să pufăie polen în aer începând cu ora 4 dimineața și de obicei se stinge pe la orele prânzului când intervin insectele care îl adună. Dimineața sunt cam 3000 de granule de polen pe metru cub iar pentru a declanșa o criză de alergii sunt necesare doar 20!

În data de 18 iunie am hotărât să căutăm alte soluții. Ne-am interesat pe internet cum au procedat alții în astfel de cazuri. După câteva ore de căutări, am găsit. Mai multe persoane, extrem de alergice au recurs la tutun. Da, la TUTUN. Toți erau nefumători, deci nu erau de acord cu fumatul, însă tutunul a produs miracolul mult-așteptat. Nu am mai stat pe gânduri și am trecut la treabă. Am tras o fugă la primii vecini fumători și am avut noroc că aceștia fumează un tutun mai natural și am împrumutat o țigară. Efectul a fost peste așteptări. Mai întâi nasul se desfundă, apoi ochii nu-ți mai provoacă mâncărimi. Chiar dacă nu știam să fumăm am învățat pe parcurs iar acum putem să respirăm din nou.

Dacă tot am devenit fumători ocazionali în perioada alergiilor, am ales să ne căutăm un tutun calitativ și am găsit unul natural 100% și fără aditivi. Am cumpărat tuburi și un aparat de injectat tutunul. Există și tutun de prizat care pentru unii are un efect mai rapid. De asemenea fumul de țigară se mai poate inhala direct pe nas. În acest caz, dacă nasul este iritat, va fi un pic dureros. Noi consumăm cam 4-5 țigări împreună pe zi iar efectele sunt mai mult decât mulțumitoare. După ora 12 Alex stă fără probleme afară fără mască, sinusurile nu ni se mai infectează și nu mai facem crize. Iar cel mai important … noaptea putem să dormim!

Știm că nu este o soluție ideală, și știm că tutunul nu este o alegere minunată însă cei care au alergii știu cât de rău este să iți petreci zilele în chinuri și să nu mai poți să respiri decât pe gură. În continuare nu suntem de acord cu fumatul. Este un obicei extrem de dăunător organismului și nu-l recomandăm nimănui. Pur și simplu, în cazul nostru a funcționat acolo unde altceva nu a reușit nici măcar să ne amelioreze simptomele.

Aș dori să mai menționez că alergiile la polen sunt foarte periculoase acestea putând duce la un șoc anafilactic sau la astm. De ce există aceste alergii? Un singur răspuns: sistemul imunitar. Ce rol are sistemul imunitar în alergii? Două răspunsuri: ori este vorba despre un sistem imunitar confuz care atacă aiurea granulele de polen considerându-le inamici, ori este vorba despre un sistem imunitar prea protectiv, considerând polenul în exces inutil pentru corp. În orice caz, simptomele se diminuează odată cu trecerea anilor. După vârsta de 35 de ani acestea se ameliorează iar după 40 aproape dispar. Deci vești bune…nu mai avem mult de așteptat! 🙂

Un truc prin care sistemul imunitar poate fi ”păcălit” și de care noi abuzăm la maximum este acela de a fi fericiți! Am observat că atunci când suntem fericiți ascultând muzică, citind o carte, discutând un subiect, lucrând la un proiect drag, jucându-ne cu cățelușele, simptomele alergiilor dispar complet! Vă recomandăm să exagerați cu fericirea și să o aduceți în permanență în viețile voastre!

În concluzie tutunul este o plantă miraculoasă a cărei proprietăți nu le știam până de curând și îi mulțumim Naturii că ne-a oferit-o!

Postat de Alex și Roxana

Anunțuri

Comments on: "Alergii și Tutun" (1)

  1. Roxana, intereseaza-te de Noua medicina germana si de modul in care aceasta explica alergiile. Anume – NMG leaga alergiile de o trauma ramasa intiparita in subconstient. Mirosul/gustul care declanseaza alergia este doar o sina. De ex. mancam nuci cand am fost anuntata ca mi-a murit bunica la care tineam enorm. De fiecare data cand mananc nuci imi amintesc si simptomele de rau de atunci revin. M-m despartit de prima mea iubire si am suferit enorm cand erau teii in floare. Mirosul de tei/polen de tei declanseaza inconstient „alergia”. Si un caz concret relatat de o membra a grupului facebook NMG – am mancat pt prima data sparanghel in ziua in care am facut avort – a fost o problema medicala, imi doream enorm copilul si am suferit peste masura. De atunci sparanghelul imi creaza stare f puternica de rau. Intelegi ce spun. incearca sa iti amintesti cand a aparut la tine prima data alergia la polen, ce trauma ai suferit atunci. E greu mai ales daca a trecut mult timp. Constientizand problema si faptul ca a trecut mult timp de atunci si nu te mai poate afecta, sunt sanse mari astfel a scapi de alergie. Sanatate multa.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: