Revenirea la Natură – Produse vegane BIO/ECO/Organice – Handmade – Vegan

apa

Câteva dintre cele mai populare întrebări ale zilelor noastre – Ții post? Cât ai reușit cel mai mult? Dar ții post măcar vinerea, nu? Ce simptome de detoxifiere ai avut?  Ai mai putut să te ții pe picioare? Cât ai slăbit pe parcursul postului?
După 6 ani de veganism si un număr impresionant de experimente și experiențe proprii, am decis că este momentul să vă împărtășim părerea noastră despre acest nou trend.
Înainte de a porni pe drumul postului, ne-am documentat riguros și am citit experiențele altora. Am aflat cum se începe și cum se stinge un post. Am aflat simptomele și beneficiile. Ne-am stabilit un scop pentru care să intrăm în post, de obicei acesta era să ne vindecăm trupurile și să ne eliberăm mințile de lanțurile civilizației.
Astfel, am postit de mai multe ori, sau cel puțin am avut câteva încercări și de fiecare dată când am făcut acest lucru, Universul ne-a răspuns la întrebări înainte să apucăm să ducem până la capăt postul. Și noi, la fel ca majoritatea oamenilor care se supun chinurilor unui post, am pornit de la ideea că în momentul postului vom primi răspunsuri la întrebări existențiale.  Din păcate nu a fost chiar așa. Experiența a fost una foarte neplăcută și nenaturală de fiecare dată. Totul părea forțat și chinuitor.
Postul așa cum este definit în zilele noastre se referă la alimentarea organismului doar cu apă și aer pe o perioadă de timp determinată sau nu. Mulți nu știu că postul de care am auzit noi că era practicat de Marii Înțelepți se referea la meditație, liniște, odihnă, toate combinate cu lipsa alimentelor. Acești oameni nu se mai hrăneau cu alimentele în starea lor fizică, ci se hrăneau cu Energia Universului.

meditatie
Concluzia la care am ajuns noi după multe experimente – postul este o agresiune. O înfometare inutilă care stresează trupul. De ce? Părerea lui Alex este următoarea:
”În general toți cei ce merg pe regăsirea interioară și mai citesc câte una alta, află la un moment dat că a posti este super pentru a te regăsi cu propriul suflet. Mintea știți și voi că este cea care controlează corpul. Ei bine, în momentul în care se începe un post negru corpul transmite în continuu informația de foame minții. Mintea, din păcate (dar din fericire pentru cei cu partea spirituală) este asaltată de același stimul în mod continuu și la un moment dat se va plictisi și va renunța să mai proceseze foamea.
Partea bună este că vei avea o minte amorțită – deci spiritual vorbind vei crede că ți-ai găsit liniștea interioară… însă pe partea cealaltă tocmai ai exclus cel mai bun sistem de apărare al corpului – mintea…. ea fiind acum amorțită, corpul se va autoconsuma haotic neavând un procesor care să gestioneze fluxul normal.”

meditatie-luna
Nu pot să nu fiu de acord cu el, deoarece de ani de zile încerc să explic acest proces al postului iar el mi-a oferit răspunsul în câteva minute. Organismul nostru este un mic Univers care comunică cu noi prin intermediul minții. Atunci când mintea decide să ignore semnalele corpului, acesta va începe să consume rezervele proprii de grăsimi. Însă aceasta este o măsură de urgență, pe care corpul nu ar lua-o în mod obișnuit. În același timp va elimina și o parte din toxinele acumulate. Aceasta este partea cea mai avantajoasă a unui post. Cei care își doresc să slăbească foarte mult într-o perioadă foarte scurtă, au la îndemână soluția perfectă – postul. Aceștia ar trebui să știe că este posibil să slăbești și dacă vor mânca cât mai puțin, cât mai lichid (sucuri, smoothie), multa apă și plante vindecătoare. Atunci, ca să ne ofere energia necesară activităților zilnice, corpul va recurge și la consumarea depozitelor, însă nu într-un mod stresant pentru el.
Pe forumuri și pe rețelele de socializare am citit despre bolnavii care ajung la clinicile naturiste în stare terminală, sunt puși în post negru (doar cu apă) și într-un mod miraculos își revin. Părerea mea este că aceștia sunt organisme epuizate care dacă nu sunt alimentate cu substanțe de calitate superioară, pur și simplu nu au cum să supraviețuiască. De aceea nu cred că bolnavii grav care țin post doar cu apă se vindecă. Sunt sigură că de fapt aceștia sunt trecuți pe o dietă raw-vegană de lichide și plante vindecătoare.
Dacă pe un inginer de motoare îl aruncă cineva la groapa de gunoi, îi oferă doar apă și îl forțează să construiască un motor cu ce găsește acolo, ce s-ar întâmpla? În primul rând ar dura luni de zile, în care s-ar înfometa și și-ar folosi toată energia ca să caute componentele necesare. Șansele sunt foarte mari să moară înainte să reușească.
Dar dacă i se oferă toate componentele? Atunci nu ar mai conta nici măcar faptul că se află într-o groapă de gunoi, tot va reuși să construiască acel motor într-un timp scurt.
La fel este și corpul…dacă nu are materiale de construcție, cu ce să construiască? Cu gunoaie? Da, se poate să încerce în disperarea de a trăi, să se reconstruiască din gunoaie, însă în timp ce el se va chinui, de fapt va muri încet-încet.

fructe
Postul este o înfometare a unui organism care s-a obișnuit cu mâncarea, cu digestia. Mai circulă și ideea că toți suntem ca Iisus și că dacă el a postit, putem și noi. Adică de la 3-4 mese pe zi să trecem la a trăi doar cu aer poluat și apă calcaroasă. Este inutil să explic cât de diferite sunt vremurile în care trăia Iisus și cele în care trăim noi. La fel cum este inutil să menționez că mulți nu am ajuns la nivelul de prezență a lui Iisus.
Breatharianism-ul este un alt curent despre care auzim din ce în ce mai multe și iarăși avem impresia că suntem toți pregătiți să trăim cu aer. Nu contest faptul că se poate trăi o astfel de viață și nici nu contest existența oamenilor care trăiesc o astfel de viață. Însă când ei au renunțat la hrana fizică au renunțat definitiv și nu are nicio legătură cu postul acesta comercial pe care îl practică toată lumea ”bună” – o lună ținem post, apoi o lună mâncăm, apoi o săptămână iarăși ținem post, apoi iarăși mâncăm și tot așa. Și după aceea ne întrebăm de ce suntem obosiți, de ce ne îngrășăm și de ce ne apar la loc toate problemele. Oboseala intervine din cauza zăpăcelii organismului, grăsimea apare din cauza fricii organismul de a nu rămâne fără provizii data viitoare când este înfometat, iar problemele vechi sunt înlocuite cu alte probleme din cauza stresului la care este supus trupul.
Nu este nevoie să ajungem la înfometare ca să scăpăm de anumite probleme. Noi am găsit alte soluții, mai blânde, iar atunci când simțim nevoia să îi acordăm o pauză digestiei, facem următoarele:
1.    Mâncăm foarte puțin și des. Foarte puțin înseamnă un fruct/o legumă de câteva ori pe zi.
2.    Bem 2-3 litri de apă și/sau smoothie verde/fructe
3.    Cel mai important – ne odihnim!!!
4.    Râdem cât mai mult.
5.    Ne plimbăm în aer liber.
6.    Practicăm yoga și medităm.
7.    Citim sau lucrăm cu mâinile.
8.    Ne iubim și iubim.

yoga

Excluzând punctul 1, toate celelalte le facem aproape zilnic. Trupul nu are nevoie de înfometare, ci de liniște, puțină monotonie alimentară și multă iubire.
Sper că s-a subînțeles din articol că m-am referit doar la posturile ținute de cei care consumă doar vegetale(vegani). Celor care țin posturi din motive religioase și apoi sting postul cu cârnați le urăm multă sănătate cu speranța că vor adopta o alimentație cât mai potrivită pentru trupurile lor, pentru urmașii lor, pentru toate ființele non-umane și pentru acest Pământ.

fructe-inima

PRODUSE VALEA CURCUBEULUI

SUSȚINE VALEA CURCUBEULUI

Anunțuri

Comments on: "Postul – Pro și Contra" (2)

 1. Mai aveţi foarte multe de învăţat. Abia aţi început să vă puneţi întrebări. Până la răspunsuri, mai e cale lungă.
  Evitaţi să forţaţi răspunsurile limitându-le la propria voastră experienţă, mai ales că ştiţi atât de puţine despre Lumină!
  Teoria asta cu forţatul, este un set de tipare mentale venite din medicina alopată. Ea vine din frica de dispariţie fizică şi din ataşasmentele materiale, cultivate intens de cultura în care am crescut cu toţii.
  Putem discuta pe tema asta pe mii de pagini. Cel puţin, eu pot.
  Şi o spun dintr-o experienţă pe care o fac şi o continui de peste 35 de ani.
  Cu toate astea, m-am ferit să dau verdicte şi să fac afirmaţii atât de categorice ca cele de mai sus.
  Vă recomand să citiţi şi să puneţi în practică toată învăţătura lui Ghelasie Gheorghe. V-am spus despre el şi când ne-am văzut la voi, în Vale.
  Vă mai recomand şi cărţile lui Jasmuheen.
  Studiaţi cu atenţie şi dacă chiar vă interesează, veţi înţelege şi veţi şi înţelege DE CE SE POATE.
  Voi încă vă raportaţi la corpul fizic, asemănându-l cu o cutie neagră (black-box-ul din aviaţie) şi mentalul vostru se cramponează de această paradigmă.
  Raportaţi-vă la nivel de celulă şi veţi afla mult mai multe despre voi înşivă şi despre posibilităţile pe care le aveţi.
  Altfel, acest articol este doar o părere nefondată pe practică sau, cel mult, fondată pe o practică extrem de superficială şi pe folosirea unor argumente pur raţionale pentru a concluziona cu privire la fenomene care sunt în afara câmpului raţional şi a logicii carteziene.
  Voi măsuraţi lungimea cu litrul şi greutaţile cu metrul.
  Confundaţi mecanica solidelor rigide cu mecanica cuantică.
  Ca să înţelegeţi, vă recomand să porniţi studiul de la ce înseamnă electronul, ce sunt orbitalii electronici, ce înseamnă saltul cuantic, cum se traduce în procese energetice fenomenologia saltului cuantic de pe un orbital pe altul.
  După asta, mergeţi în Natură şi OBSERVAŢI VOI ÎNŞIVĂ FENOMENELE ÎN CAUZĂ.
  Meditaţi îndelung cu privire la şi împreună cu LICURICII. Gâzele acelea fabuloase.
  Ele vă vor călăuzi cu drag în lumea fenomenelor despre care tocmai aţi vorbit fără să fi studiat temeinic, doar pe baza unor idei preluate de la minţile raţionale.
  Lăsaţi la o parte părerile medicilor şi cereţi răspunsuri de la cei care vi le pot da, pentru că sunt ei înşişi acele răspunsuri.
  Mai sunt şi alte Fiinţe care vă pot călăuzi în lumea asta a Energiilor. Licuricii sunt însă mai accesibili.

  Apreciază

  • Îți mulțumim pentru comentariu Șerban. Într-adevăr, mai avem multe de învățat în această viață și în următoarele. Nu se va opri vreodată procesul de învățare așa cum nu se va termina vreodată evoluția.
   Din cuvintele tale de mai sus am învățat să acceptăm și părerea altora și să înțelegem că lucrurile nu sunt vreodată doar alb și negru. Experiența noastră ne-a învățat mult mai multe decât toate cărțile pe care le-am citit. Interesant este că toate cărțile sunt subiective, pentru că toate prezintă punctul de vedere al unuia sau mai multor indivizi. Și cu toții dăm verdicte la sfârșit privind prin propria noastră experiență. Și tu, ca noi toți, ai dat un verdict sau mai multe în ceea ce ne privește, deci nu suntem diferiți unii de ceilalți și nici nu avem cum. Totul se rezumă la experiență! Ea este singura care ne diferențiază.
   Experiența noastră ne-a demonstrat că postul este o agresiune adusă corpului omului modern. Nu mai trăim pe vremurile când aerul nu cunoștea poluare, când apa era la fel de curată în aer și pe pământ, când vegetalele creșteau cu ceea ce le oferea Natura mai bun – apă, aer, soare, sol, când toate vietățile trăiau libere sub cerul înstelat. Trăim într-o lume haotică în care trupurile noastre fac niște eforturi majore pentru a se adapta la schimbările climatice și nu numai.
   Nicio carte din această lume nu ne va ilumina când este vorba să ne ascultăm și să ne observăm. Ceea ce descoperi în tine și ceea ce este evident vor ieși singure la suprafață.
   Noi considerăm că este de bun simț să repetam același lucru – postul este un stres în plus adus unor organisme care sunt deja abuzate din toate direcțiile. Că este vorba de poluare, gândire negativistă sau alimentație, toate contribuie la acest stres pe care organismul modern le resimte.
   Dacă tu ai altă părere, foarte bine. Probabil experiența ta de viață te-a făcut să vezi altfel lucrurile. Și asta nu este nici bine, nici rău. Pur și simplu este!
   Noi îți respectăm părerea și îți dorim o călătorie aventuroasă în continuare!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: